Asiatisk inspireret boller i karry
Ingredienser
4 personer
- 2 løg
- 400 g hakket kylling
- ½ dl rasp
- 1 æg
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 2 spsk neutralt olie
- 1 spsk karry
- 1 spsk hvedemel
- 1 dåse kokosmælk
- 3 spsk mangochutney
- Salt og peber til sovsen.
- ½ bundt forårsløg
Fremgangsmetode
- Pil løgne og hak dem fint.
- Tilsæt halvdelen af løgne til kødet sammen med rasp, æg, salt og peber.
- Rør farsen sammen og form den til kødboller på størrelse med golfbolde og gem dem.
- Varm olien op på en sauterpande og kom den sidste halvdel af de fint hakket løg i.
- Steg løgne i 2 min. men der røres af og til.
- Drys karryen over og steg videre i 1 min.
- Drys mel over og vend det i løgne.
- Tilsæt vand, kokosmælk og mangochutney og rør det sammen.
- Når det koger kommes kødbollerne i og retten koger i 15 min. under låg. Efter 5 min. kan man kigge til retten og evt. vende bollerne.
- Når retten har kogt smages sovsen til med salt og peber og snittet forårsløg drysses over inden servering.
Bemærkning
- Hvis sovsen er for tyk så kom lidt mere vand i.
Inspiration til retten hentet fra Femina.