Jordbærtærte
Mørdej:
- 150g. Mel.
- 100g. smør.
- 50g sukker.
- ½ æg (M/L).
Fyld:
- 100g. smør.
- 100g. sukker.
- 100g. revet marcipan.
- ½ æg (M/L).
Pynt:
- 100g. smeltet chokolade.
Creme og frugt:
- 2½ dl. mælk
- ½ pose kagecreme.
- 2½ dl. piskefløde.
- 500g. jordbær.
Fremgangsmetode:
- Mørdejen laves ved først at blande mel og sukker. Tilsæt derefter smøret i små stykker og bland det hele godt ved at skiftevis blande og hakke med en stor kniv eller spartel (i ca. 5 min). Når dejen blevet til en fin pulver (som fint savsmuld), så tilsættes sammenpisket æg og dejen masses sammen til en klump. Sæt dejen i køleskabet i en time.
- Nu laves fyldet. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt marcipan og æg og rør det godt sammen.
- Mørdejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform (el. bagepapir). Lav ikke at for høje kanter, max. 1 cm. Tilsæt nu fyldet og bag det midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Hvis dejen hæver for meget op nogle steder, så tag en gaffel og lige prik hul hvor den hæver.
- Afkøl kagen og derefter kom smeltet chokolade ud over hele bunden. Afkøle igen kagen.
- Pisk nu mælk og kagecremepulver sammen og stil det i køleskabet i 20 minutter. Pisk flødeskummet og vend det grundigt i kagecremen. Husk der skal ikke være klumper af kagecreme i flødeskummet. Fordel cremen oven på kagebunden.
- Pynt med halve jordbær oven på.
Bemærkninger:
- En dobbelt portion passe fint til en bradepande.
- Prøv evt. med andet frugt. f.eks. Kiwi.