Kanelsnegle med grahamsmel
Ingredienser:
ca. 20 stk.
Dejen:
- 250g hvedemel.
- 100 -150g grahamsmel.
- 125g smør eller margarine.
- 50g gær.
- 1 spsk. sukker.
- ½ tsk. salt.
- 1 æg.
- 1 dl. mælk
Remonce:
- 125g smør eller margarine.
- 125g brun farin.
- 2½ tsk. kanel.
Fremgangsmetode:
- Lun mælken og opløs bagefter gæren deri. (gæren må ikke varmes med)
- Tilsæt æg, salt, sukker og smør.
- Tilsæt hvedemel og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt grahamsmelet.
- Ælt dejen godt og tilsæt evt. mere grahamsmel og ælt til den slipper bordet.
- Lad dejen hæve tildækket, til den har ca. dobbelt størrelse.
- Del dejen i 2 stykker og rul hver dej ud til en firkant på ca. 30cm x 30cm.
- Fordel remoncen ud over de 2 firkanter og rul dem sammen til en roulade.
- Skær hver roulade ud i 10 stykker.
- Pres hvert udskåret stykke flad og sæt dem på på en bageplade med bagepapir.
- Lad dem hæve i 20 minutter, mens ovnen varmes op til 220°C (200°C ved varmluft).
- Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem i 8 minutter på midterste rille.
Bemærkning:
- Pynt evt. med glasur lavet af 100g flourmelis og 1 spsk. kogende vand.