Lasagne Napoletana
Ingredienser:
Ca. 6 personer
Pastasauce:
- 3 spsk. olivienolie.
- 1 stk. hakket løg.
- 1 stk. hakket gulerod.
- 1 stængel hakket bladselleri.
- 1 stk. hakket hvidløg.
- 1 l. passata.
- Salt og peber.
Kødboller:
- 350 g. hakket oksekød.
- 50 g. revent parmesan ost.
- 1 æg.
- ½ tsk. salt.
- 20 g. smør.
- 2 spsk. olivienolie.
Der ud over:
- 4 æg.
- 150 g. mozzarella ost, skåret i skiver
- 300 g. friske pasta (helst i lange plade. 30 cm x 10 cm).
- 20 g. smør.
- ca. 150 g. rocolasalat.
Fremgangsmetode:
Pastasauce:
- Lad olien blive varmt i en gryde.
- Svits løg, hvidløg, gulerod, bladselleri i 5 minutter. ved lav varme.
- Tilsæt passata og krydr med salt og peber.
- Lad saucen simre ved lav varme i 1 time.
Kødboller:
- Rør alle ingredienserne godt sammen.
- Tril massen til små kødboller med en diameter på ca. 1½ cm.
- Varm små og olie op på en pande og brun bollerne på alle sider.
- Når saucen har kogt færdig kommes bollerne i.
- Lad saucen koge 5-10 mere.
Sidste trin:
- Kog de 4 æg i 12 min.
- Afkøl dem og del dem i skiver.
- Smør et ildfast fad med smør i bunden.
- Kom et lag frisk pasta i bunden.
- Kom et lag pastasauce med kødboller på.
- Fordel nogle æggeskiver og mozzarella skiver på.
- Forsæt med at lægge i lag ind til alle ingredienser er brugt.
- Husk at afslutte med et lag pastasauce uden kødboller.
- Fordel smørret i små klatter oven på lasagnen.
- Bag lasagnen i ca. 1 time ved 160°C.
- Lad lasagnen hvile i 10 minutter inden servering.
- Server med salaten.
inspiration: Sølvskeen.