Spaghetti med kødboller og tomat-flødesauce
Ingredienser:
Ca. 2-4 personer
Kødboller:
- 100 g. fint hakket skalotteløg.
- 1 knust fed hvidløg.
- revent skal og saft fra 1 citron.
- 400g hakket oksekød.
- 1 æg.
- 1 spsk. vand.
- ½ tsk. salt.
- ½ tsk. peber.
Sauce:
- 1 spsk. fedtstof.
- 100g. groft hakket skalotteløg
- 1 groft hakket fed hvidløg.
- 1 spsk. tørret basilikum.
- 1/4 tsk. cayennepeber.
- 1/4 tsk. peber.
- 2 dåser hakket tomat. (ca. 800g.)
- ½ – 1 dl. fløde.
- 2 tsk. sukker.
- 1½ tsk. salt.
Hertil:
- 300g tørret pasta. f.x. spaghetti.
- ca. 150g. rocolasalat.
Fremgangsmetode:
Kødboller:
- Rør alle ingredienserne godt sammen.
- Stil kødmassen i et køleskab i 30 minutter.
- Form boller med f.x. en teske til kødboller på størrelse med valnødder.
- Gem dem til de skal koges i saucen.
- Der bliver ca. 20 stk.
Sauce:
- Lad fedtstoffet blive varmt i en sautepande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løg, hvidløg, basilikum, cayennepeber og peber i ca. 2 minutter. (til løgene er klare)
- Tilsæt tomater, sukker og salt og lad saucen simre under låg ved svag varme i 30 minutter.
- Kom kødbollerne i saucen og lad dem simre med under låg ved svag varme i 10 minutter.
- Kom fløden ved og smag til.
Tilbehør:
- Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
- skyl salaten og server den i en skål ved siden af retten.
Bemærkning:
- Pas på med mængden af cayennepeber. Det kan blive meget stærkt.