Blommekage

Ingredienser:

Dejen:

  • 150 g. blødt smør.
  • 150 g. sukker.
  • 2 æg str. M.
  • 175 g hvedemel.
  • 1 tsk. bagepulver.
  • 1 tsk. kanel

Fyld:

  • 3 blommer.

Fremgangsmetode:

  1. Rører smør og sukker skummende, heri piskes de hele æg 1 af gangen.
  2. Røres mel med bagepulver og kanel, og bland det i ovenstående.
  3. Dejen fordeles enten i en smurt tærteform eller en smurt springform.
  4. Skær de 3 blommer ud i både og pres dem ned i dejen.
  5. Bages på nederste rist ved 175°C i ca. 50 min.
  6. Tages ud og køler lidt af i formene, og tages så nemt ud.

Bemærkning:

  • Serveres med creme fraiche.
  • Andre frugter kan også bruges. prøv f.x. med pærer eller æbler.
  • Kanelen kan undlades.
Kilder/inspiration: Ibber fra fynsland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *