Brunsviger (fynsk)
Ingredienser:
En bradepande (ca. 20 personer).
Dejen:
- 450 g. mel.
- 50 g. gær.
- 100 g. margarine.
- 2 dl. lunkent mælk.
- 50 g. sukker.
- ½ tsk. kardemomme.
- 1 æg.
Remoncen:
- 100 g. magarine.
- 150 g. brun farin.
- 2 spsk. kagecreme.
Fremgangsmetode:
- Rør gæren ud i lunkent mælk.
- Tilsæt mel og de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen til den er glat og ensartet.
- Stil dejen til hævning i 20 minutter, tildækket.
- Rul dejen ud så den ca. passer til en bradepande.
- Kom dejen i bradepanden og klap den flad, så den fylder hele bradepanden.
- Lav nogle fordybninger i dejen med fingerspidserne.
- Rør remoncen godt sammen til en blød masse.
- Fordel den bløde remonce ud over dejen.
- Stil brunsvigeren til hævning i ca. 45 minutter.
- Bag brunsvigeren midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 220°C (varmluft 200°C)
Bemærkning:
- For at gøre brunsvigeren mere fynsk, laves en ekstra remonce af 50 g. magarine, 75 g. brun farin og 1 spsk. kagecreme. Remoncen varmes op i en lille gryde til den er helt fin. Når brunsvigeren tages ud af oven, fordeles den ekstra remonce oven på brunsvigeren.