Kold kartoffelsalat med mayonnaise-youghurtdressing

Ingredienser:
4 personer.

  • 1 kg. kartofler.
  • 2 forårsløg.
  • 1½ dl. mayonaisse.
  • 1½ dl youghurt naturel.
  • 4 spsk. hvidvinseddike.
  • salt og friskkværnet peber.
  • hakket purløg til pynt.

Fremgangsmetode:

  1. Vask kartoflerne og kog dem i let saltet vand i ca. 15 – 20 minutter.
  2. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle lidt af.
  3. Pil kartoflerne mens de stadig er varme.
  4. Skyl forårsløgene og skær dem i ringe.
  5. Bland mayonnaise, youghurt, eddike, forårsløg, salt  og peber.
  6. Når kartoflerne er lune skæres de i skiver og blandes i dressingen.
  7. Lad kartoffelsalaten køle af.
  8. Inden servering drysses med hakket purløg.

Variationer:

  • Krydderurtedressing: Tilsæt også hakket  persille og dild til dressingen.
  • Grønne oliven: Tilsæt 2 dl. halverede grønne oliven uden sten til dressingen.
  • Citron smag: tilsæt reven citron skal fra 1 citron til dressingen.
  • Sennep smag: Tilsæt 2 tsk. grov sennep til dressingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *