Kakao / kærnemælkskage
Ingredienser:
Blanding 1:
- 300 g. margarine.
- 1,2 dl. kakao.
- 3,5 dl. vand.
Blanding 2:
- 3 æg.
- 2 dl. kærnemælk.
Blanding 3:
- 500g. mel.
- 600g. sukker.
- 2 tsk. vanille.
- 1 tsk. salt.
- 1 tsk. natron
Glasuren:
- 75 g. margarine.
- 1 dl kakao.
- 1 dl kærnemælk.
- 1 tsk. vanille.
- 400 – 500 g. flormelis.
Fremgangsmetode:
- Blanding 1 smeltes ved svag varme.
- Blanding 2 vendes sammen med en gaffel.
- Blanding 3 blandes i en stor skål.
- Blanding 2 tilsættes til blanding 3 lidt af gangen mens det blandes med gaffel.
- Blanding 1 tilsættes til blanding 2+3 lidt af gangen mens det blandes med gaffel.
- Det hele hældes i en stor bradepande, med bagepapir i.
- Bages ved 220°C i 20 – 30 min. i midten af ovnen.
- Mens kagen bages forberedes glasuren.
- Smelt først margarinen over svag varme.
- Tilsæt kakao, kærnemælk og vanille.
- Tilsæt til flormelis lidt af gangen indtil den har den ønskede konsistens.
- Når kagen er bagt færdig til tilsættes glasuren med det samme og fordeles.
- Kagen køles ned indtil glasuren er blevet nogenlunde fast.