Kold kartoffelsalat med mayonnaise og Creme Fraiche
Ingredienser:
4 personer.
- 1 kg. kartofler.
- 3 forårsløg.
- 1 bdt. radiser.
- 1 bdt. purløg.
- 5 spsk. Cremefraiche
- 3 spsk. mayonaisse.
- 2 spsk. æbleeddike (hvidvinseddike kan også bruges).
- 1 spsk. sukker.
- salt og friskkværnet peber.
Fremgangsmetode:
- Vask kartoflerne og kog dem i let saltet vand i ca. 10 minutter (afhængig af størrelse).
- Hæld vandet fra og skær dem i ikke for små stykker.
- Lad kartoflerne køle af i køleskab eller fryser.
- Skær radiserne i små skiver og kom dem i kold vand. Lad dem hvile i 20 min.
- Snit forårsløg og purløg fint.
- Bland Cremefraiche, mayonaisse og æbleeddike.
- Smag dressingen til med sukker, salt og friskkværnet peber.
- Bland nu kartoflerne med dressingen.
- Dræn radiserne for vand.
- Til sidst blandes det hele sammen med radiser, forårsløg og purløg.
Variationer:
- Krydderurtedressing: Tilsæt også hakket persille og dild til dressingen (i stedet for radiser, forårsløg og purløg).
- Grønne oliven: Tilsæt 2 dl. halverede grønne oliven uden sten til dressingen (i stedet for radiser, forårsløg og purløg).
- Citron smag: tilsæt reven citron skal fra 1 citron til dressingen.
- Sennep smag: Tilsæt 2 tsk. grov sennep til dressingen.
Bemærkninger:
- Hvis man ønsker en mere let dressing kan man bruge skyr eller fromage frais i stedet for Cremefraiche.