Franks Lammegryde
Ingredienser:
4 – 5 personer.
- 600 g. Lammebov eller lammekølle i tern af ca 3 x 3 cm.
- 2 spsk. olie.
- 1 dl fint hakket skalotteløg.
- 4 fed fint hakket hvidløg.
- 2 spsk balsamico eddike.
- 2 dåser hakket tomat.
- 2 stilke fint hakket bladselleri.
- 200 g. brune champignon i tern af 1 cm. i tykkelse.
- 2 – 3 store gullerødder i skiver af ½ cm i tykkelse.
- 2 – 3 store pastinakker i skiver af ½ cm i tykkelse.
- saft fra ½ lime.
- 1 – 2 tsk. salt.
- 2 knivspidse peber.
- 1 dl. hakket persille.
Fremgangsmetode:
- Kom olie i en gryde og brun kødet.
- Når kødet er brunet tilsættes skalotteløg og hvidløg som steger med i 2 min.
- Tilsæt balsamico eddike og hakket tomat.
- Tilsæt bladselleri, champignon, gullerødder og pastinakker.
- Tilsæt limesaft.
- Lad retten simre under løg i ca. 1½ time.
- Tilsæt salt og peber (efter smag).
- Inden retten serveres vendes persillen i.
Bemærkning:
- Serveres med ris (f.eks. vilde ris) og lidt brød.