Spansk gryde med skinketern
Ingredienser
4 personer.
- 500 g skinkeinderlår i tern, 2 x 2 x 2 cm
- 2 dåse hakket tomater
- 2 løg, ca. 100 g
- 2 fed hvidløg
- 250 g. champignon
- 1 citron
- 2 knsp stødt kanel
- salt og peber
- frisk oregano eller basilikum.
- 1 kg. kartofler
- salt og peber til kartoflerne
Fremgangsmetode
- Skær kartoflerne i halve eller kvarte og læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Krydr med salt og peber.
- Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader til de er møre, ca. 45 minutter.
- Mens kartoflerne bages laves resten.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Bring de hakkede tomater i kog i en gryde.
- Kom kødet i de hakkede tomater (de skal være dækket af væske).
- Skru ned til svag varme, når retten koger.
- Tilsæt hakket løg, knust hvidløg, champignon i skiver, fint revet citronskal citronskal, kanel samt salt og peber.
- Læg låg på og kog kødet mørt, ca. 30 minutter.
- Tilsæt evt. ½ dl. vand, hvis der mangler væske.
- Pynt med kryddergrønt ved servering.