Pasta med kødboller (nordisk inspireret)
Ingredienser:
4 personer
Kødboller og bacon:
- 125g bacon.
- 400g hakket svinekød (ca. 6% fedt).
- 2 spsk. hvedemel.
- 1 tsk. salt.
- 1/4 tsk. peber.
- 25g smør.
Pastaen.
- 400g. frisk pasta. (helst med en kogetid på ca. 4-5 minutter)
- 1 spsk. groft salt.
- 4 porre i skåret ud i ringe på ca. 1cm.
- 2½ dl. madlavningsfløde 18%.
- 3 små fint hakkede fed hvidløg.
- 1 tsk. groft salt.
- Friskkværnet peber.
- 3 tomater i grove stykker.
- Frisk groft hakket persille.
Fremgangsmetode:
- Rist baconen på en pande til de er gyldende og sprøde.
- Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Del bacon stykkerne i mindre stykke og gem dem.
- Bland mel, salt og friskkværnet peber i en dyb tallerken.
- Form ca. 24 små boller af kødet og rul dem i melblandingen.
- Varme smøret op i en pande til det er gyldent og steg derefter alle kødbollerne på panden ved kraftig varme i 2 minutter. Husk at ryste panden jævnligt.
- Sæt varmen ned på jævn og steg videre i 4-5 minutter og husk stadigvæk at ryste panden jævnligt.
- Tag kødbollerne af panden og hold dem varme.
- Kog nu pastaen og porrene i saltet vand. Det er vigtigt at pastaen har koge tid på 4-5 minutter. Hvis pastaen har længere kogetid, så vendt med at komme porrerne i vandet til der er 4 minutter tilbage.
- Lad pastaen og porrerne dryppe af i et dørslag.
- Bring fløde, hvidløg, salt og friskkværnet peber i kog.
- Vend pastaen og porrerne i fløden og fordel det hele på et stort fad.
- Fordel bacon, kødboller, tomat og persille oven på.