Fastelavnsboller
Ingredienser:
16 stk.
- 375 g Hvedemel.
- 175 g smør eller margarine.
- 50 g gær.
- 2 dl mælk.
- 3 tsk. sukker.
- 1 tsk. salt.
- Hindbærsyltetøj til fyld (en stor teske til hver).
Fremgangsmetode:
- Smuldr smøret ned i melet.
- Rør gæren ud i den kolde mælk og Tilsæt det til melblandingen.
- Tilsæt salt og sukker.
- Ælt dejen sammen til den er ensartet. tilføj gerne mere mel, hvis det er nødvendigt.
- Del dejen i 4 lige store dele.
- Hvert stykke rulles ud og foldes og rulles ud igen. Dette gentages minimum 20 gange.
- Til sidst rulles hvert stykkes ud til ca. 20 x 20 cm.
- Hvert stykke deles nu i 4 lige store dele (10 x 10 cm).
- Alle 16 stykker skal nu have foldet hver hjørne ind mod midten.
- Midten trykkes sammen med din tommeltot.
- Endnu engang foldes de 4 hjørner ind mod midten og trykkes GODT sammen med tommeltotten, så der bliver et hul til hindbærsyltetøjet.
- Læg dem på 1 (nok 2) bageplade og lad dem hæve lunt og tildækket i 20 min.
- Sikker dig at alle fordybninger i midten er flade ellers mas dem flade igen med din tommeltot.
- Læg 1 teske hindbærsyltetøj i midten af hver og bag dem i 15 min. ved 200°C (varmluft 180°C.).
- Lad em køle lidt af.
Bemærkning:
- Bland flourmelis og vand til en glasur og kom en lille streg af glasur på alle bollerne hele vejen rundt på kanten.