Fastelavnsboller

Ingredienser:
16 stk.

  • 375 g Hvedemel.
  • 175 g smør eller margarine.
  • 50 g gær.
  • 2 dl mælk.
  • 3 tsk. sukker.
  • 1 tsk. salt.
  • Hindbærsyltetøj til fyld (en stor teske til hver).

Fremgangsmetode:

  1. Smuldr smøret ned i melet.
  2. Rør gæren ud i den kolde mælk og Tilsæt det til melblandingen.
  3. Tilsæt salt og sukker.
  4. Ælt dejen sammen til den er ensartet. tilføj gerne mere mel, hvis det er nødvendigt.
  5. Del dejen i 4 lige store dele.
  6. Hvert stykke rulles ud og foldes og rulles ud igen. Dette gentages minimum 20 gange.
  7. Til sidst rulles hvert stykkes ud til ca. 20 x 20 cm.
  8. Hvert stykke deles nu i 4 lige store dele (10 x 10 cm).
  9. Alle 16 stykker skal nu have foldet hver hjørne ind mod midten.
  10. Midten trykkes sammen med din tommeltot.
  11. Endnu engang foldes de 4 hjørner ind mod midten og trykkes GODT sammen med tommeltotten, så der bliver et hul til hindbærsyltetøjet.
  12. Læg dem på 1 (nok 2) bageplade og lad dem hæve lunt og tildækket i 20 min.
  13. Sikker dig at alle fordybninger i midten er flade ellers mas dem flade igen med din tommeltot.
  14. Læg 1 teske hindbærsyltetøj i midten af hver og bag dem i 15 min. ved 200°C (varmluft 180°C.).
  15. Lad em køle lidt af.

Bemærkning:

  • Bland flourmelis og vand til en glasur og kom en lille streg af glasur på alle bollerne hele vejen rundt på kanten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *