Ingefærbrød med citronglasur
Ingredienser:
Ca 15 skiver.
Dejen:
- 3 æg.
- 150 g. sukker, gerne rørsukkker.
- 50 g. grahamsmel eller fuldkornsspeltmel
- 175 g. hvedemel.
- 1½ tsk. bagepulver.
- ½ tsk. natron.
- ½ tsk. salt.
- 2 spsk. frisk revet ingefær.
- ½ dl. mørk sirup.
- 1 dl. nøddeolie. (smagsfri olie kan bruges f.x. rapsolie).
- ½ dl. mælk.
Glasur:
- 150 g. flormelis
- 1 tsk. revent citronskal.
- 1½ spsk. citronsaft.
Fremgangsmetode:
- Pisk æg og sukker til det er luftigt.
- bland grahamsmel, hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen.
- Bland forsigtigt melblandingen med ægblandingen og med ingefær, sirup, nøddeolie og mælk.
- Kom dejen i en 1-liters brødform foret med bagepapir.
- Bag brødet i 50 min ved 180°C.
- Vend brødet ud og lad det afkøle på en rist.
- Riv 1 tsk. citronskal og pres 2 spsk. citronsaft.
- Rør flormelis sammen med citronsaft og citron skal.
- Smør glasuren på brødet og lad det stivne.