Citronmåne
Ingredienser:
1 rund kageform.
Dejen:
-
250 g smør
-
250 g sukker
-
250 g hvedemel
-
4 æg
-
1 stor. tsk. bagepulver
-
2 tsk. vaniljesukker
-
Saften af ½ citron
-
Skallen af 1 citroner
Glasuren:
- saft af ½ citron.
- 150 – 250 g flourmelis (afhængig af citronens størrelse).
Fremgangsmåde:
- Smørret røres blødt og sukkeret drysses i under omrøring.
- Æggene tilsættes, et ad gangen under omrøring.
- Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen
- Melblandingen blandes i dejen lidt efter lidt.
- Til sidst tilsættes citronsaft og revet skal.
- Dejen kommes i en rund smørsmurt kageform, der sættes i kold ovn.
- Temperaturen sættes til 165°C, og kagen bages i ca. 65-70 minutter.
- Lad kagen køle af og lav en glasur af citronsaft og flormelis.
Bemærkning:
- Hvis glasuren ønskes gul, så kom et par dråber knaldgul frugtfarve i.