Hindbærsnitter (anden metode)
Ingredienser:
ca. 12 – 16 stk.
Smørdej:
- 1 stk. Vaniljestang, Polynesisk
- 140 g. flormelis
- 300 g. stuetempereret smør
- 500 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl. vand
Fyld:
- 500 g. god kvalitet hindbærmarmelade
Glasur:
- 400 g. flormelis og lidt vand.
Drys:
- Pastelfarvede små sukkerkugler
Fremgangsmetode:
- Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Kornene & 1 spsk. af flormelissen mases sammen, således at kornene skilles ad.
- Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen.
- Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.
- Dejen stilles i køleskab ½ time.
- Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse.
- Form “pølsen” i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 60 cm.
- Det udrullede rektangel deles i 2 stk. strimler ca. 10 X 60 cm.
- Tilsidst deles de 2 strimler i yderlig 2 stk. strimler ca. 10 X 30 cm.
- Det er vigtigt at de 4 strimler er nøjagtigt ens. (skær evt. lidt af strimlerne så de er ens)
- De 4 ens strimler bages på bagepapir 10 – 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker “halvbagte”.
- Strimlerne Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen.
- Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med sukker kuglerne.
- Udskær til “snitter” med en skarp kniv.
Kilde: TV2.dk