Spinatsalat med kartofler og kylling
Ingredienser:
4 personer.
dressing:
- 1 spsk. dijonsennep.
- 1 spsk. flydende honning.
- 2 spsk. æblecidereddike.
- 3 spsk. rapsolie.
- Salt.
Salat:
- 6 mellem store kartofler.
- 2 spsk. ekstrajomfruolivienolie.
- 3 fed hvidløg i skiver.
- lidt salt.
- 4 kyllingebryster.
- 200 g. bredbladet spinat.
- 150 g. grofthakket valnødder.
- 1 rødløg i tynde skiver.
Fremgangsmetode:
- Dressingen blandes ved at røre sennep, honning, eddike og olie sammen. Smag til sidst til med lidt salt.
- Kartoflerne skrælles, og skæres i tern.
- Vend kartoflerne i olie, hvidløg og salt. bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 20-25 minutter alt afhængig af størrelsen (til de er møre).
- Pochér kyllingebrysterne i (næsten) kogende vand tilsat lidt salt i ca. 18- 20 minutter. Derefter skal de hvile i ca. 10 minutter.
- Pluk kyllingekødet fra hinanden.
- Bland kartofler, kylling, spinat, valnødder og løg i en stor skål.
- Dryp dressingen ud over salaten og server straks.
Inspiration: 24 nemme salater.