Perlerugsalat
Ingredienser:
2 personer.
- 1½ dl. perlerug.
- salt til kogning.
- 3 spsk. rapsolie.
- 1½ spsk. flydende honning.
- saft og revet skal af 1 økologisk citron.
- 1 porre i ultratynde skiver.
- 75 g. hasselnødder, hakket og let ristet.
- 1 æble i små tern.
- salt.
Fremgangsmetode:
- Kog perlerugen i letsaltet vand til den er mør. (ca. 15 – 20 min.)
- Dræn vandet fra perlerugen.
- Bland honning, olie, citronsaft og revet citron skal.
- Vend perlerugen med dressingen.
- Bland porre, hasselnødder og æbler med i.
- smag til med lidt salt.
Bemærkning:
- Perlerugen kan erstattes af perlesplelt..
- Kan bruges som tilbehør til laks. (se hvidvinsbagt laks).
kilde: 24 nemme salater.