Blommekage
Ingredienser:
Dejen:
- 150 g. blødt smør.
- 150 g. sukker.
- 2 æg str. M.
- 175 g hvedemel.
- 1 tsk. bagepulver.
- 1 tsk. kanel
Fyld:
- 3 blommer.
Fremgangsmetode:
- Rører smør og sukker skummende, heri piskes de hele æg 1 af gangen.
- Røres mel med bagepulver og kanel, og bland det i ovenstående.
- Dejen fordeles enten i en smurt tærteform eller en smurt springform.
- Skær de 3 blommer ud i både og pres dem ned i dejen.
- Bages på nederste rist ved 175°C i ca. 50 min.
- Tages ud og køler lidt af i formene, og tages så nemt ud.
Bemærkning:
- Serveres med creme fraiche.
- Andre frugter kan også bruges. prøv f.x. med pærer eller æbler.
- Kanelen kan undlades.
Kilder/inspiration: Ibber fra fynsland.