Italienske Oksekødsfrikadeller – Polpetter
Ingredienser:
4 personer.
- 500 g. hakket oksekød.
- 3 skiver daggammelt hvidt brød uden skorpe.
- 1 bdt. persille.
- 2 finthakkede fed hvidløg.
- 1 æg.
- 100 g. friskrevent persille.
- 1 tsk. salt.
- Friskkværnet peber.
- Olivenolie til stegning (kan blandes 1 til 1 med rapsolie).
Fremgangsmetode:
- Blødgør brødet i vand og pres derefter vandet ud af brødet.
- kom kødet i en skål sammen med det bløde brød, æg, fint hakket persille, finthakket hvidløg, parmesan, salt og friskkværnet peber.
- Ælt blandingen med hænderne, til den har en fast konsistens.
- Kom olie på en pande.
- Formpolpetterne til frikadelle størrelse.
- Steg polpetterne på panden til de er gyldne på begge sider.
- Kom polpetterne på fedtsugende underlag.
Bemærkninger:
- Serveres med frisk grønt salat og evt. kartofler.
- Polpetterne smager også godt kolde i madpakken.