Auberginegratin med parmesan

Ingredienser:
4 personer.

  • 1 Aubergine.
  • 1 ds. hakket flåede tomater.
  • 125 g. mozzarella.
  • 50 g. friskrevet parmesan.
  • 1 fed hvidløg.
  • ½ tsk. sukker.
  • ½ bdt. basilikumblade.
  • Olivienolie.
  • Salt og friskkværnet peber.

Fremgangsmetode:

  1. Skær Auberginen ud i tynde skiver og steg dem i olivenolie på en grillpande.
  2. Dryp dem godt af.
  3. Skær hvidløget ud i skiver og svits det i olivenolie på svag varme.
  4. Tilsæt hakket flåede tomater og lad det simre ved svag varme i 15 minutter.
  5. tilsæt sukker og smag til med salt og peber.
  6. Placer det første lag Auberginer i et smurt ovnfast fad.
  7. fordel et lag tomatsauce hen over.
  8. Læg derefter et lag mozzarellaskiver og krydr med salt, basilikum samt parmesan.
  9. Gentag punkt 6-8 indtil der ikke er mere.
  10. Afslut med lidt parmesan.
  11. Bag retten i ovnen ved 220°C i 15 minutter.
  12. Pynt med lidt basilikumblade.

Bemærkninger:

  • Smager meget godt til frisk kogt pastabånd.
  • Lav evt. nogle polpetter til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *