Auberginegratin med parmesan
Ingredienser:
4 personer.
- 1 Aubergine.
- 1 ds. hakket flåede tomater.
- 125 g. mozzarella.
- 50 g. friskrevet parmesan.
- 1 fed hvidløg.
- ½ tsk. sukker.
- ½ bdt. basilikumblade.
- Olivienolie.
- Salt og friskkværnet peber.
Fremgangsmetode:
- Skær Auberginen ud i tynde skiver og steg dem i olivenolie på en grillpande.
- Dryp dem godt af.
- Skær hvidløget ud i skiver og svits det i olivenolie på svag varme.
- Tilsæt hakket flåede tomater og lad det simre ved svag varme i 15 minutter.
- tilsæt sukker og smag til med salt og peber.
- Placer det første lag Auberginer i et smurt ovnfast fad.
- fordel et lag tomatsauce hen over.
- Læg derefter et lag mozzarellaskiver og krydr med salt, basilikum samt parmesan.
- Gentag punkt 6-8 indtil der ikke er mere.
- Afslut med lidt parmesan.
- Bag retten i ovnen ved 220°C i 15 minutter.
- Pynt med lidt basilikumblade.
Bemærkninger:
- Smager meget godt til frisk kogt pastabånd.
- Lav evt. nogle polpetter til.