Kold kartoffelsalat med mayonnaise-youghurtdressing
Ingredienser:
4 personer.
- 1 kg. kartofler.
- 2 forårsløg.
- 1½ dl. mayonaisse.
- 1½ dl youghurt naturel.
- 4 spsk. hvidvinseddike.
- salt og friskkværnet peber.
- hakket purløg til pynt.
Fremgangsmetode:
- Vask kartoflerne og kog dem i let saltet vand i ca. 15 – 20 minutter.
- Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle lidt af.
- Pil kartoflerne mens de stadig er varme.
- Skyl forårsløgene og skær dem i ringe.
- Bland mayonnaise, youghurt, eddike, forårsløg, salt og peber.
- Når kartoflerne er lune skæres de i skiver og blandes i dressingen.
- Lad kartoffelsalaten køle af.
- Inden servering drysses med hakket purløg.
Variationer:
- Krydderurtedressing: Tilsæt også hakket persille og dild til dressingen.
- Grønne oliven: Tilsæt 2 dl. halverede grønne oliven uden sten til dressingen.
- Citron smag: tilsæt reven citron skal fra 1 citron til dressingen.
- Sennep smag: Tilsæt 2 tsk. grov sennep til dressingen.