Rødkål
Ingredienser:
- 1 kg rødkål (et halvt stort rødkål, eller 1 lille).
- 3 dl lagereddike.
- ½ – 1 spsk salt (smag til).
- 3 dl sød ribssaft eller (2 spsk ribsgele og 3 dl. vand).
- 350 g sukker.
- Atamon til rødkålen, og til at skylle glassene i.
Fremgangsmetode:
- Fjern de yderske blade fra rødkålen.
- Snit rødkålen fint, og put den i en stor gryde. (Hvis du laver dobbeltportion, så tjek lige om du har en gryde som er stor nok til rødkålen, det fylder en del, når det bliver snittet. Du kan snitte rødkålen som du vil. Nogle foretrækker tynde strimler, andre hakker det helt i smadder, så man får en konsistens som ligner købt rødkål.)
- Hæld eddiken over, og lad det simre en times tid.
- Herefter smages til med saft, salt og sukker. Put det meste i af hvert, og smag så til. Juster med resten til du får den ønskede smag
- Brug en grydeske til at dække det meste af rødkålen, og lad det så koge videre 20-30 minutter, alt efter hvor mør du foretrækker kålen.