Muffins – Grundopskrift
Ingredienser:
30 stk.
Dejen:
- 250 g. blødt smør.
- 250 g. sukker.
- 4 æg str. M.
- 250 g hvedemel.
- 4 strøgen tsk. bagepulver.
Foreslag til fyld:
- Rosinmuffin: 120 g. rosiner + revent skal fra 1 citron el. appelsin.
- Chokolademuffin: 120 g. hakket chokolade.
- Kakaomuffin: 4 spsk. kakaopulver.
- Citronmuffin: saft af 1 citron og skal af 2 citroner.
- Nødde-choko-muffins m. cognac: 4 spsk. rom, 60 g. grofthakkede nødder og 60 g. grofthakket chokolade.
Fremgangsmetode:
- Du rører smør og sukker skummende, heri piskes de hele æg.
- Til sidst røres mel med bagepulver og blandes i ovenstående.
- Fyldet kommes nu i og det hele blandes godt sammen.
- Dejen fordeles enten i papirforme (usmurte) eller i aluminiumsforme (letsmurte) eller evt. i de særlige muffinsforme, der også skal smøres.
PAS PÅ de hæver en del, så fyld formene max. 2/3 op. - Bages på en rist eller på en plade på nederste rille ved 200°C i 13-17 min.
- Tages ud og køler lidt af i formene, og tages så nemt ud eller serveres i papirformene.
Bemærkning:
- Muffins kan fryses, tø op og lunes ved 200°C i 6 min. i ovnen.