Kanelsnegle
Ingredienser:
60 – 80 stk.
Fin hvedemelsdej:
- ½ l. sødmælk.
- 100 g. gær.
- 2 æg.
- 200 g. smør.
- 1 dl. sukker.
- 1 tsk. salt.
- 1 tsk. stødt kardemomme.
- 1 kg. hvedemel + ekstra til æltning.
Fyld:
- 150 g. smør.
- 150gl. sukker.
- 4 spsk. stødt kanel
Fremgangsmetode:
- Smelt smørret.
- Hæld den kolde mælk op i smørret.
- Varm eller køl blandingen så den har en temperatur omkring 35°C.
- Tilsæt gæren og bland den godt.
- Tilsæt ægget til blandingen og pisk det, så ægget er godt blandet i.
- Tilsæt mel indtil det slipper skålen.
- Ælt nu dej godt med det resterende mel (og ekstra hvis nødvendigt) ind til slipper bordet.
- Lad det hæve til det er ca. dobbelt størrelse (ca. 45 min).
- Fyldet blandes nu godt i en skål.
- Tænd for ovnen på 250°C
- Efter hævningen tilsættes sukker, salt og kardemomme, som æltes ind i dejen.
- Ælt dejen med mel til den igen slipper bordet.
- Rul dejen ud til en tynd rektangel (gerne flere rektangler).
- Smør fyldet på.
- Rul dejen sammen som en roulade.
- Fortsæt med at rulle dejen ind til den har en diameter på ca. 2½ cm.
- Skær rouladen ud i runde stykker med en tykkelse på ca. 1 cm.
- Læg nu de udskårede stykke (snegle) i papirforme.
- Bag dem midt i ovnen i ca. 10 – 12 min. eller ind til de er gyldnende på toppen.