Forloren Hare
Ingredienser:
Ca. 4 personer.
- ½ kg. oksekød.
- 1 tsk. salt.
- ½ tsk. peber.
- 1 æg.
- 4 spsk. rasp.
- ½ – 1 pakke bacon i skive.
- 2 dl. bouillon.
- 1 dl. kaffefløde.
- 1 tsk. ribsgele.
Fremgangsmetode:
- Ælt kødet med kryderier, æg, væske og rasp. Hvis den er for fast kom lidt vand i (1-2 spsk).
- Form farsen til et aflangt brød.
- Læg det i et smurt ildfast fad.
- Læg Baconstrimlerne tæt sammen ind over kødet.
- Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 225°C, midt i ovnen i ca. 15 min.
- Hæld bouillion og fløde ved kødet, når det er brunt.
- Dæmp varmen til til 170°C og vidresteg haren i ca 40-45 min.
- Dryp Haren af og til under stegningen.
- Når haren er færdig hældes stegeskyen fra haren i gennem en sigte og op i en kasserolle.
- Tilsæt ½ del vand og ½ del mælk indtil ønsket mængde er nået.
- Jævn saucen med lidt meljævning, lad den koge,og smag den til med lidt salt.
Tilbehør:
- Hasselbach Kartofler som skæres 2/3 igennem i tynde skiver,pensles med olie og drysses med salt og stilles i et ildfastfad ved siden af Haren i ovnen. Det hele skulle så være færdig samtidig.