Engelsk søsterkage

Ingredienser:

  • 250 g. smør.
  • 200 g. sukker.
  • 2 æg.
  • 500 g. hvedemel.
  • 1 brev brunt bagepulver.
  • 3 dl. mælk.

Fremgangsmetode:

  1. Fedtstoffet røres godt med sukkeret.
  2. Æggene piskes sammen og tilsættes.
  3. Melet og bagepulveret blandes og kommes i skiftevis med mælken.
  4. Dejen fyldes i en velsmurt 2 l. form.
  5. Bages ca. 1 ¼ time ved ca. 175°C på nederste rille på en rist.

Bemærkning:

  • Sæt evt. et lille ildfast fad med vand ind i ovnen. Dette forhindre at kagen bliver for tør.
  • Som variation kan sukkeret erstattes af farin.
  • Evt. fyld, som hakket sukat og rosiner (i alt 100 g.), kan tilsættes efter punkt 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *