Tiramisu

Ingredienser:
Ca. 10 personer (fad ca. 30 x 20 x 6 cm).

  • 3 dåser Mascarpone (750 g.).
  • 250 g. rørsukker.
  • 3-4 pasturiserede æggeblommer.
  • 1 pakke Savioardi kiks (Ladyfingers).
  • 3 kopper god stærk kaffe.
  • Marsala.

Fremgangsmetode:

  1. Rør æg og sukker godt sammen.
  2. Tilsæt Mascarpone under omrøring.
  3. I et fad på ca. 20 x 30 x 6 cm. lægges det første lag kiks (der bliver 2 lag).
  4. Hæld kaffe over kiksene. Ca. 1 spsk. pr. kiks.
  5. Hæld lidt Marsala over kiksene. (ca. 5 – 10 dråber pr. kiks).
  6. Kiksene dækkes med et lag af cremen (halvdelen).
  7. Processsen gentages nu. Læg et lag kiks mere.
  8. Hæld igen kaffe over kiksene. Ca. 1 spsk. pr. kiks.
  9. Hæld igen lidt Marsala over kiksene. (ca. 5 – 10 dråber pr. kiks).
  10. Afslut nu med det sidste af cremen.
  11. Kagen sættes i køleskabet til den skal serveres. Gerne natten over.
  12. Inden servering drysses kagen med et lille lag sigtet kakao.

Bemærkning:

  • Jo mere kiksene væddes med kaffe og Marsala, jo blødere og “snasket” bliver det færdige resultat, og jo mindre kaffe og Marsale, jo mere fast og “tør” bliver det færdige resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *