Tiramisu
Ingredienser:
Ca. 10 personer (fad ca. 30 x 20 x 6 cm).
- 3 dåser Mascarpone (750 g.).
- 250 g. rørsukker.
- 3-4 pasturiserede æggeblommer.
- 1 pakke Savioardi kiks (Ladyfingers).
- 3 kopper god stærk kaffe.
- Marsala.
Fremgangsmetode:
- Rør æg og sukker godt sammen.
- Tilsæt Mascarpone under omrøring.
- I et fad på ca. 20 x 30 x 6 cm. lægges det første lag kiks (der bliver 2 lag).
- Hæld kaffe over kiksene. Ca. 1 spsk. pr. kiks.
- Hæld lidt Marsala over kiksene. (ca. 5 – 10 dråber pr. kiks).
- Kiksene dækkes med et lag af cremen (halvdelen).
- Processsen gentages nu. Læg et lag kiks mere.
- Hæld igen kaffe over kiksene. Ca. 1 spsk. pr. kiks.
- Hæld igen lidt Marsala over kiksene. (ca. 5 – 10 dråber pr. kiks).
- Afslut nu med det sidste af cremen.
- Kagen sættes i køleskabet til den skal serveres. Gerne natten over.
- Inden servering drysses kagen med et lille lag sigtet kakao.
Bemærkning:
- Jo mere kiksene væddes med kaffe og Marsala, jo blødere og “snasket” bliver det færdige resultat, og jo mindre kaffe og Marsale, jo mere fast og “tør” bliver det færdige resultat.