Fiskesuppe
Ingredienser:
4 – 6 personer.
- 2 tsk. stødt karry.
- 1 ds. kokosmælk.
- 2 små stilke citrongræs (kan evt. undlades el. brug lidt ekstra limesaft).
- 1 tyk skive ingefær.
- 1 strimmel limeskal.
- 8 dl fiskebouillon.
- 3 slanke porre.
- 150 g sukkerærter.
- 200-400 g. laksefileter.
- 200 g. rejer.
- Salt, sukker og limesaft.
- 1 bdt. frisk koriander.
Tilbehør:
- Lune flutes el. ciabattabrød.
Fremgangsmetode:
- Rist karryen i lidt af den tykke kokosmælk, til det skiller og begynder at dufte.
- Tilsæt: Flækket citrongræs, ingefær, limeskal, fiskebouillon og resten af kokosmælken.
- Bringes i kog og koges i ca. 20 min. for svag varme.
- Fjern citrongræs og ingefær.
- Tilsæt: snittede porrer, halverede sukkerærter og laksefileter i tern.
- Lad det simre i ca. 5 min.
- Smag til med salt, sukker og limesaft.
- Kom rejerne i den varme suppe.
- Server straks med et drys af koriander og brød til.