Citronbagt Laks m. estragonsauce og Pasta
Ingredienser:
ca. 4 personer.
Citronbagt laks.
- Min. 475 g. Laksefilet.
- Groftkværnet femkorns peberblanding.
- Salt.
- 8 tynde skiver ubehandlet citron.
- 20 g. smør
Estragonsauce.
- 2 finthakkede skalotteløg.
- 1 spsk. estragonsennep.
- 1 tsk. tørret estragon.
- 1 ½ dl tør hvidvin.
- 2 ½ dl fiskefond.
- 1 ½ dl piskefløde.
- Salt.
- Peber.
Tilbehør:
- Friske pastabånd, letdampede broccolibuketter og flüte.
Fremgangsmetode:
Citronbagt laks.
- Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad (det anbefales at fjerne skindet).
- Krydder med groftkværnet femkorns peberblanding samt salt.
- Læg citronskiver oven på laksen og fordel smørklatterne henover.
- Bag fisken ved 175°C i ca. 20 minutter.
Estragonsaucen.
- Kog finthakkede skalotteløg, estragonsennep, estragon og hvidvin ind til ca. det halve.
- Tilsæt fiskefond samt piskefløde, og lad saucen koge i 10 minutter for svag varm.
- Smag til med salt og peber.
Pasta, broccolibuketter og flüte.
- Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
- Varm flütene efter anvisningen på emballagen.
- Damp broccolibuketterne efter egen smag. Pas på de ikke får for lang tid, da de så bliver slatne.
Anretning.
- Fordel pastaen på tallerkenerne, hæld saucen henover og læg laks samt letdampede broccolibuketter ved.
- Server de varme flüte til.