Bamseboller
Ingredienser:
20 – 24 stk.
- 50 g. gær.
- 8 spsk. lunkent vand.
- 4 dl. mælk.
- 8 tsk. honning.
- 2 tsk. salt.
- 8 spsk. olie (evt. rapsolie).
- 800 g. hvedemel.
Fremgangsmetode:
- Opløs gær og honning i det lunkne vand.
- Tilsæt mælk, salt og olie.
- Tilsæt halvdelen af melet og bland godt.
- Ælt dejen mens resten af melet tilsættes langsomt.
- Stil dejen lunt og lad den hæve tildækket i 20 min.
- Del dejen i 2 stk.
- Del hvert dejstykke til 10 -12 stykker og form dem til boller.
- Bollerne sættes på bageplader med bagepapir. Max. 10 – 12 på hver plade (PAS PÅ de hæver en del).
- De skal nu efterhæve i 1 time et lunt sted med et fugtigt viskestykke over.
- Pensel med æg eller mælk.
- Bollerne bage midt i ovnen i ca. 10 – 12 min. ved 225°C
Bemærkning:
- Det er vigtig at man overholder hævetiderne ellers bliver de ikke luftige.